Extra activiteiten: leer meer

Naast de gewone lessen is er op de GSR veel meer te doen en te beleven. Een paar voorbeelden:

TEACH|nasium

Havo en vwo 4 leerlingen die het TEACH|nasium volgen, ontdekken of een loopbaan in het onderwijs bij ze past. Het geeft ze ook een extra uitdaging, want je doet dit naast je gewone schoolwerk. Wat ga je doen? Lessen pedagogiek, didactiek en coaching volgen, in samenwerking met de CHE. Ook loop je stage op basisscholen en middelbare scholen.

Debatclub

Leren debatteren? Dat kan op de GSR. Wekelijks komt de debatclub bij elkaar. Je oefent er in de praktijk en krijgt de beste tips en tricks. Als school doen we mee aan landelijke debatclubs en debatwedstrijden. Let op: dit doe je naast je gewone schoolwerk.

Cambridge Engels en Goethe Duits

Je Engels of Duits naar een hoger niveau tillen. Volg Goethe Duits en ontvang een certificaat van deelname. In Cambridge Engels (English Advanced) kun je zelfs apart examen doen.

Schoolorkest / Schoolband

Met elkaar muziek maken? De GSR heeft een groot schoolorkest en er is een schoolband. Deze treden op bij speciale gelegenheden zoals de kerstviering. Ze treden ook op voor ouders en andere belangstellenden tijdens speciale avonden. Én zij spelen in Theater Zuidplein tijdens de Grote Avonden.

Filosofiecursus

Met enthousiaste en bevlogen docenten denken een grote groep leerlingen na over een filosofisch thema. In het cursusjaar 2021-2022 hebben zij van zes filosofen waaronder Aristoteles, Augustinus en Kant, de ethische verhandelingen besproken. Niet stoffig, maar juist met praktische voorbeelden en eigentijdse dilemma’s.