Rotterdam

Zit je in groep 8 van de basisschool en zoek je een christelijke middelbare school? Welkom op de GSR in Rotterdam! Hier mag je zijn wie je bent en… worden wie je wilt! Jij bent uniek, samen kijken we wat jij nodig hebt om te bloeien, te groeien en te leren.

Aan de rand van Rotterdam en Capelle a/d IJssel vind je onze school. Een school die past bij jou! Waar leerlingen en docenten met plezier naartoe gaan. Geloven in God vinden we heel belangrijk, dat doet iedereen hier. Onze school telt ongeveer 1.100 leerlingen. Dat lijkt groot, maar na een paar dagen ben je helemaal gewend en ken je overal in het gebouw al de weg. Je kunt bij ons terecht voor vmbo-bb, vmbo-kb en vmbo-tl, havo, atheneum of gymnasium. De school is makkelijk met de fiets bereikbaar. Fan van uitslapen? Station Rotterdam-Alexander ligt om de hoek.

Dat woordje ‘christelijke’ in de tekst hierboven is niet zomaar een etiket. Nee, onze school heeft een uitgesproken eigen identiteit. Ons geloof leeft en dat merk je iedere schooldag, bijvoorbeeld bij onze dagopeningen. We hebben hart voor elkaar en bieden ruimte om te leren van fouten. Tegelijk zijn we ambitieus, we halen het beste uit elkaar en durven grenzen te verleggen.

We helpen jou en andere leerlingen om kennis en vaardigheden te ontwikkelen en je eigen talenten te ontdekken en ontplooien, in een veilige omgeving. Dat vormt je als mens, maar ook als christen. De school en je ouders werken nauw samen, want die willen allebei dat jij betekenis hebt in de samenleving, vandaag en morgen!

 

Lestijden

Vanaf schooljaar 2023-2024 werken we met dit rooster.

08.45 – 09.25 uur mentor-/vakles
09.30 – 10.30 uur kernles
10.45 – 11.45 uur kernles
11.50 – 12.50 uur kernles
13.20 – 14.20 uur kernles
14.25 – 15.25 uur kernles
15.30 – 16.30 uur inspiratie-/kernles