Leerlingbegeleiding: je staat er niet alleen voor

Van groep 8 naar de middelbare school, dat is een grote stap. Met de leerlingbegeleiding van de GSR geven we jou de ondersteuning die je nodig hebt. Hoe?

Mentor

Elke klas heeft een eigen mentor, jouw aanspreekpunt op school. Hij of zij legt uit hoe alles gaat op school en houdt in de gaten of het goed met je gaat. In het eerste jaar krijg je mentorlessen, daar leer je hoe je op een middelbare school leert. Huiswerk maken, toetsen voorbereiden: we helpen je met tips en tricks.

Ondersteuningsteam

Meer hulp nodig? Het GSR ondersteuningsteam staat paraat. Een studiebegeleider helpt je met de beste manier om te studeren, bij een counselor kun je terecht met verdriet en dingen die je gespannen en onzeker maken. Je staat er niet alleen voor.

Trainingen

De GSR biedt extra trainingen aan, bijvoorbeeld examenvreestraining.

Huiswerkbegeleiding

Is het lastig om thuis huiswerk te maken? Dan is huiswerkbegeleiding misschien een goede oplossing. Van maandag tot en met donderdag wordt deze in school gegeven. Let op: hier zijn kosten aan verbonden.

Extra

Over leerlingondersteuning en -begeleiding is een uitgebreide folder beschikbaar. Daarin is ook aandacht voor bpo, de ondersteuningscoördinator, decanaat, hb coaching en ondersteuning bij dyslexie. De folder vind je hier.