Practicum

Ioniserende Stralen

Na verschillende lessen over radioactief materiaal, stralingsdosis e.a. zijn onze natuurkundeleerlingen uit H/V-4 toe aan een praktijkles over dit interessante onderwerp. Hiervoor werd het mobiele Ioniserende Stralen Practicum (ISP) van Universiteit Utrecht 'ingevlogen'.

Onder begeleiding van een medewerker van Universiteit Utrecht voeren de leerlingen 3 van de 20 verschillende experimenten met radioactief materiaal uit. Meten is weten!


Maatschappelijke stages

 

Leerlingen  V3a en V3b hebben 2 buitenspeelmiddagen georganiseerd en begeleid voor kinderen in de buurt van onze school en voor kinderen in Nesselande.

In Berkel & Rodenrijs werd het voetbaltoernooi 4 tegen 4 gehouden waarbij leerlingen uit verschillende klassen schoolbreed de scheidsrechtersrol op zich genomen hebben.

Buurtwerk van beide locaties en de organisatie van het voetbaltoernooi waren zeer te spreken over de inzet van onze leerlingen. Fijn om te horen!

 

 


... LOADING ...
 
 

 

#Debat010

 

Dit initiatief werd dit schooljaar opgestart, en op 13 juni met veel succes afgesloten! Volgend jaar verder met nog 4 andere scholen erbij die ook enthousiast geworden zijn.

Trots op onze leerlingen!

Er is een minidocumentaire van gemaakt, klik hieronder:

 

 

Lees hier wat de Havenloods er over schrijft

Foto's

 


 

Inspirerend onderwijs

voor en door christenen